Inspiratiesessie

Sales & Operations Planning: de 5 essentiële factoren voor succes

In een middag leert u hoe u S&OP optimaal inricht voor uw eigen situatie en daarmee betere resultaten bereikt. Misschien wilt u uw demand forecast verbeteren, de tijdhorizon van de forecast verlengen of meer grip krijgen op het financiële resultaat. Alles is mogelijk. Het is een interactieve middag met veel ruimte voor vragen, discussie en het uitwisselen van ervaringen.

Header S&OP haalt u er alles uit

PROGRAMMA

In een middag behandelen we de vijf succesfactoren waarmee u uw Sales & Operations Planning naar een hoger niveau tilt, leidend tot meer rendement. Het programma bevat zowel kennispresentaties als opdrachten waarmee u zelf aan de slag gaat. Er is ruim voldoende tijd om daarbij ervaringen uit te wisselen met uw vakgenoten.

De 5 essentiële factoren voor succesvol S&OP

      1. VISIE

Resultaten behalen vergt een balans tussen sales, operations en finance. Door deze ‘supply chain triangle’ in evenwicht te brengen, werkt u samen aan een optimaal bedrijfsresultaat.

      2. ANALYSE

Hoe maakt u S&OP meetbaar? Welke cijfers gebruikt u en uit welke bronnen? Hoe vertaalt u de strategie in gezamenlijke doelstellingen voor de gehele organisatie en in concrete KPI’s die bijdragen aan het totaalresultaat?

      3. PROCES

De opbouw van een integraal S&OP proces. Hoe gaat u van ‘afdelingsprocessen’ naar bedrijfsbrede processen? Hoe richt u die in en wat is er nodig om iedereen op een lijn te krijgen? Hoe betrekt u sales bij demand planning en hoe krijgt u tijdig de juiste commerciële informatie om het operationele proces optimaal op de vraag af te stemmen? Hoe kunt u samenwerken met finance om te analyseren welke producten en klanten de meeste waarde toevoegen en wat bepaalde keuzes betekenen voor het financiële rendement?

      4. SYSTEMEN

Werken met Excel en ERP of de stap maken naar gespecialiseerde S&OP-software? Welke mogelijkheden heeft u daarmee? Waar moet u op letten bij het selecteren van zo’n oplossing?

       5. MENSEN

Het succes van S&OP staat of valt bij het gedrag van mensen, afdelingen en organisaties. Hoe bereikt u de acceptatie van veranderingen en hoe zorgt u voor commitment aan de nieuwe manier van werken?

PRAKTISCH

Wegens groot succes in het eerste kwartaal van 2019, organiseren we extra sessies op de volgende data:

 • donderdag 19 december 2019
 • woensdag 15 januari 2020
 • donderdag 23 januari 2020
 • donderdag 6 februari 2020
 • donderdag 20 februari 2020
 • woensdag 26 februari 2020

Tijd: 13.00-17.00 uur 

Locatie: Vergader- en Congrescentrum de Schakel, Hogebrinkerweg 10, Nijkerk

Toegang: gratis, wel even aanmelden (onderaan de pagina)

DOELGROEP

De inspiratiesessies zijn vooral bedoeld voor supply chain directeuren, supply chain managers en S&OP-managers die de eerste stappen op het gebied van S&OP gezet hebben en zoeken naar verdere professionalisering van hun S&OP-proces.

WAT U MEE NAAR HUIS NEEMT

 • Een beter begrip van strategisch S&OP waarmee u ook in de boardroom kunt aantonen dat het resultaat oplevert
 • Een stappenplan om S&OP in uw organisatie naar een hoger plan te tillen
 • Handvatten om het S&OP-proces beter in te richten
 • Een checklist die u in staat stelt de optimale S&OP-software voor uw situatie te selecteren
 • Concrete tools om mensen mee te nemen in de veranderingen en om de verschillende afdelingen te betrekken bij het S&OP-proces

Wat deelnemers van de inspiratiesessie vonden:

 ‘Onder leiding van Michel van Buren hadden we een leerzame en vooral ook interactieve middag. Door samen met collega’s uit het bedrijfsleven te sparren over ieders uitdagingen binnen S&OP, begeleid door goede theoretische modellen vanuit Solventure, heb ik een goed beeld gekregen waar we als bedrijf staan en wat volgende stappen kunnen zijn om ons S&OP proces verder te verbeteren.’ - Kristian van Casteren, Supply Chain Manager OCE

‘De sessie was erg inspirerend en waardevol. Het was een goede mix van luisteren en actief deelnemen; van duidelijke theoretische uitleg naar korte break-out sessies om de theorie te toetsen aan de praktijkervaringen van de deelnemers.’ - Martijn Jansen, Lead Integrated Business Planning Trouw Nutrition 

"Solventure neemt supply chain directeuren, managers en andere bepalende medewerkers binnen organisaties aan de hand en laat hen ontdekken hoe S&OP niet alleen het verschil kan maken, maar ook hoe dichtbij antwoorden en toepasbaarheid vaak liggen.’ - Radboud van Reusel, Supply Chain Manager Vebe Floorcoverings

AANMELDEN S&OP Inspiratiesessie 19 december

AANMELDEN S&OP Inspiratiesessie 15 januari

AANMELDEN IBP Inspiratiesessie 23 januari

AANMELDEN S&OP Inspiratiesessie 6 februari

AANMELDEN S&OP Inspiratiesessie (niet-producerende bedrijven) 20 februari

AANMELDEN S&OP Inspiratiesessie 26 februari